Dramapass i anpassad skola

Samarbete med dramapedagog och anpassad skola – 

Nytt kulturprogram erbjuds för anpassad skola
med auktoriserade dramapedagog Jenni Inge och Camilla Ekström. Se fliken “Skattkistans hemlighet”

Eleverna får prova dramaövningar som kan leda fram till improvisationer och små teaterföreställningar, allt ifrån elevens egna förutsättningar. Vi erbjuder att arbeta skapande och locka fram fantasin med hjälp av dramaövningar.

Skapande skola – Dramapass erbjuds för anpassad skola
Varje klass erbjuds fem tillfällen dramapass av auktoriserad dramapedagog. TAKK – Tecken som stöd används om det behövs. Just nu har Botkyrka kommun bokat in detta. Vill din kommun, din skola beställa detta skapande skola program är du välkommen att höra av dig.

Fortsatt samarbete med anpassat gymnasium, åtta tillfällen
Under år 2022 inspirerades vi av Glada Hudik teatern och filmen Catwalk. Sista tillfället avslutades med att gå på en tolv meter lång röd matta lånad av konstnären Karin Holmström, teaterkostym lånade av teaterföreningen ViGör Scenglädje. Samt att vi dramatiserade att vi flög till New York. Pedagogerna gjorde en film av detta som eleverna fick se tillsammans med sina föräldrar. VT 2023 gjorde vi föreställning om Pippi Långstrump, elevernas önskemål. Elever och pedagoger gjorde kulisser.

Samarbete med biblioteket i Fittja och anpassad skola under HT 2022
Auktoriserad dramapedagog och bibliotekarier samarbetade i ett projekt med läsning och poesi genom dramaövningar och högläsning i anpassad skola. Ett arbete som gjorts tidigare i andra bibliotek och anpassade skolor i Botkyrka. 

Samarbete med anpassad skola i Stockholm under VT och HT 2022, Skapande skola
Åtta klasser i en skola med elever med särskilda behov har fått dramapass under våren och hösten 2022. Olika dramaövningar beroende på behovet. Allt från dramatisera sagor till att åka på flygande matta och dramatisera med teaterkostymer. Det viktiga var att eleverna fick vara med och påverka och agera. Jag använder tecken som stöd TAKK, bilder, rekvisita, teaterkostym samt handdockor.

 

Handboken

“Dramaövningar i skolan – Hur du använder dramaövningar som verktyg i klassrummet”

Boken vänder sig till pedagoger som jobbar i grundskola, anpassad skola och gymnasium. 

Alla övningar passar inte alla elever men det går att göra om en hel del övningar och i boken ger jag olika förslag på hur. Det finns även ett kapitel i boken som beskriver hur jag jobbar i särskoleklasser.  Boken kostar 169 kr (+ ev. fraktkostnad) och går att beställa via den här hemsidan. Det går även att beställa workshop av mig där bok ingår.

 

Intresserad av samarbete? Hör av dig till mig så berättar jag mer. info@camillakulturpedagog.se